100% Uvildig Finansiel Rådgivning

Aktiesparekontoen: Dette skal du vide

 

Du har sikkert hørt om aktiesparekontoen; dette er en ny investeringsform, der skal gøre det smartere og mere attraktivt for danskere at investere i aktier. Hvis du har tænkt dig, at du gerne vil begynde at investere, eller blot gerne vil have lidt mere ud af dine aktieinvesteringer, så kan det være en god idé at læse med her om alt, hvad der er værd at vide om aktiesparekontoen.

Fra 1. januar 2019 har du kunne oprette en aktiesparekonto, der er en ny konto med tilhørende depot, som du kan oprette hos din bank. Kontoen er ment til at gøre det mere fordelagtigt, nemmere og mere attraktivt for dig som investor at investere i aktier. Om du er nybegynder eller garvet investor og har få eller flere penge til at investere er underordnet; du kan bruge kontoen som opsparing eller som supplement til din eksisterende investering i aktier.

Fakta om aktiesparekontoen:

 – Alle personer (som er fuldt skattepligtige til Danmark) kan oprette en aktiesparekonto

– Du kan kun oprette én aktiesparekonto pr CPR-nummer

– Du kan maksimalt indskyde op til 50.000 kr. i hele 2019

– Du kan investere i børsnoterede aktier (danske og udenlandske) og fonde indeholdende aktier, hvis udbytte beskattes som aktieindkomst

Dine investeringer på aktiesparekontoen bliver beskattet efter lagerbeskatningsprincippet; det betyder, at du bliver beskattet efter den værdistigning eller det tab, dine investeringer ved udgangen af året har haft. Dette er altså uanset, om du har solgt dine aktier med gevinst eller tab

– Beskatningsprocenten er 17% (imod de normale 27%/42% på aktieindkomst)

– Din bank sørger for at opgøre og indberette din skat på denne konto

– Du kan blive ved med at sætte penge ind på kontoen, så længe aktiesparekontoens samlede værdi er under loftet på de 50.000 kr.

– Du får en konto med tilhørende depot

– Du kan frit hæve på kontoen uden gebyrer – bemærk dog, at der er gebyrer ved køb og salg i depotet

– Kontoen bliver ikke forrentet

Regeringen har foreslået (det er endnu ikke vedtaget), at loftet hæves til 100.000 kr. i 2020, 150.000 kr. i 2021 og 200.000 kr. i 2022.

 

Hvis du har spørgsmål til aktiesparekontoen, eller du er i tvivl om, hvorvidt det er et godt tiltag for dig som privat investor, kan du altid kontakte os og høre nærmere.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *