100% Uvildig Finansiel Rådgivning

Er du forberedt til din økonomiske fremtid?

Livet består af utallige ‘life events’, som vi skal igennem; nogle kan være svære, andre udfordrende, spændende, fantastiske eller bare lige til. Lige meget hvad, vil der være begivenheder, der har stor indflydelse på vores liv og vores økonomi, og som skaber udfordringer og/eller muligheder for vores økonomiske fremtid. 

Når vi ser på vores økonomiske fremtid, er det vigtigt, at vi selv skaber den fremtid, vi gerne vil have, samtidig med at vi sikrer os mod den fremtid, vi ikke ønsker. 

At skabe den fremtid, vi gerne vil have, handler om at gøre plads til denne i budgettet (altså vores plan over, hvordan vi skal bruge vores indtægter til at betale vores udgifter og leveomkostninger med). Dette gøres ved at sikre sig, at der er plads til en opsparing i budgettet således, at vi ikke bruger alle pengene på forbrug, men også sparer op. 

Du kan læse mere om de forskellige opsparinger, der er vigtige at have, her: https://www.financialconfidence.dk/2019/05/23/3-forskellige-opsparinger-du-skal-have/

 

At sikre sig imod den fremtid, man ikke ønsker, handler om at have en nødopsparing, altså en opsparing til en “regnvejrsdag”, hvis uheld eller andet uforudset rammer en økonomisk. Det er vigtigt, at du beskytter din formue, dig selv og din indkomst, skulle det værste ske. 

Dette kan du læse mere om her:  https://www.financialconfidence.dk/2017/04/27/risikostyring/

 

Når vi taler om ‘life events’, er der tale om større ændringer i dit liv, som har en væsentlig påvirkning på din økonomi. Dette kunne for eksempel være at: 

 

 • At flytte hjemmefra
 • Begynde på en uddannelse og få SU
 • Få sit første studiejob
 • Få sin første ansættelse efter fuldendt studie og dermed end større indkomst
 • Skifte karriere
 • Købe bolig
 • Optage gæld
 • Få fællesøkonomi – og eller tage stilling til om man skal have ingen, delvis eller hel fællesøkonomi med din partner
 • Blive fyret
 • Stifte familie 
 • Blive gift, eller skilt
 • Blive syg eller uarbejdsdygtig på anden måde
 • Gå på pension
 • Opleve dødsfald

 

Alt efter hvor du er i dit livsforløb, og hvilke begivenheder som fylder i dit liv, er det vigtigt, at du tager stilling til, hvad dine drømme, ønsker og mål er, og hvilken levestandard du gerne vil have. Dernæst skal du finde ud af, hvad der skal til, for at du opnår dette – og så skal du forsøge at tilpasse dig efter det. Det er altid meget lettere at holde fokus på et konkret mål, hvis man bliver ved med at minde sig selv om, hvorfor dette mål er vigtigt for en; der venter en “belønning” i den anden ende. Ellers kan det være svært at holde fokus i længere perioder. Når det så er sagt, er det helt normalt og almindeligt, at vores planer ikke altid går som planlagt; måske får vi en ny drøm eller nye ønsker. Det kan også ske, at vi mister fokus undervejs – så er det bare op på hesten igen og forsøge “at holde snuden lige i sporet”.

 

Start med at finde ud af, hvad du drømmer om og ønsker dig, og hvilke økonomiske mål du har. Formalisér dem, skriv dem ned eller gør det, der virker bedst for dig, og find så ud af, hvad der skal til af dig, for at du opnår dem. Undersøg, hvad det kommer til at koste, og lav plads til dette i dit budget. 

 

Hvis du gerne vil have lidt gode råd til at strikke et budget sammen, kan du læse mere om, hvordan du gør, lige her:

 

https://www.financialconfidence.dk/2017/04/18/planlaeg-dit-forbrug/

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *